X
 • Geen Macs in je lijst

FAQ

Wij hebben ons best gedaan om het verkoopproces zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Desondanks kan het zijn dat je het antwoord op jouw vraag niet hebt kunnen vinden. Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Heb je een vraag waar je geen antwoord op kunt vinden? Wij helpen je graag verder. GeldvoormijnMac is per e-mail en chat van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9:00-17:30 uur. 

Ondanks dat wij ons uiterste best doen om iedere Mac een nieuw leven te geven zijn er helaas ook modellen die door de leeftijd te oud zijn om te hergebruiken. Uiteraard kun je deze Mac naar ons opsturen, zodat wij deze milieuverantwoord kunnen recyclen. Gezien de kosten voor dit proces kunnen wij je helaas geen vergoeding geven voor de oude Mac en de bijkomende verzendkosten.

Modellen die wij nog wel inkopen:

Ja! Naast het inkopen van werkende Macs kopen wij ook defecte of beschadigde Macs in. Dit kun je aangeven bij het invullen van de apparaatgegevens.

Nee helaas niet. Wij richten ons volledig op het inkopen van (defecte) Macs.

Normaliter krijg je binnen 48 uur een reactie op jouw inkoopverzoek. Heb je deze na 48 uur nog steeds niet ontvangen? Controleer dan je spambox en neem anders contact met ons op.

De ingekochte Macs controleren wij grondig en zullen deze opknappen tot een refurbished Mac of wij demonteren de Mac volledig om de bruikbare onderdelen te hergebruiken. Hierdoor gaat er zo min mogelijk verloren. Zo krijgen de door ons ingekochte Macs een tweede leven en dragen wij samen bij aan het verminderen van de e-waste.

Verkoopproces

 1. Zoek je model Mac op.
 2. Vul de benodigde gegevens in van de Mac.
 3. Vul je gegevens in om het inkoopverzoek in te dienen.
 4. Maak je Mac verkoopklaar aan de hand van onze handige verzendinstructies.
 5. Pak je Mac in en verzend deze gratis naar GeldvoormijnMac.
 6. Na het ontvangen van jouw Mac starten wij de inkoopinspectie.
 7. Binnen enkele werkdagen ontvang je het geld op je rekening.

Bekijk hier meer informatie over het verkoopproces, de Mac verkoopklaar maken en de verzendinstructies.

Wanneer alle gegevens over de Mac nauwkeurig en volledig worden ingevuld, dan zal de inkoopwaarde na de inkoopinspectie niet wijzigen. Alleen wanneer onze analyse na de inkoopinspectie niet overeenkomt met de opgegeven gegevens van de Mac kunnen wij het bod aanpassen. Dit doen wij altijd in overleg met jou. Indien je niet akkoord gaat met het aangepaste bod, dan sturen wij je Mac gewoon retour. Je betaalt dan alleen de verzend- en beheerskosten van € 14,95 incl. 21% BTW per Mac.

Wij kopen alleen originele Apple accessoires in wanneer deze in combinatie met een Mac verkocht worden. Losse en niet originele Apple accessoires kopen wij niet in.

 1. Volg de stappen om de Mac verkoopklaar te maken.
 2. Bekijk de handige verzendinstructies voordat je de Mac gaat verzenden.

Je ontvang per e-mail een bevestiging van de inkoop zodra de inkoopinspectie is afgerond en de uitbetaling van het afgesproken bedrag door de administratie is verwerkt. Daarnaast ontvang je per e-mail de inkoopfactuur voor je eigen administratie.

Indien GeldvoormijnMac de verkoop annuleert wegens nalatigheid van de verkoper of het ontwaren van een aanmerkelijk defect van de Mac, heeft GeldvoormijnMac het recht om de Mac terug te sturen naar de verkoper nadat de verkoper de verzend- en beheerskosten heeft betaald op de bankrekening van GeldvoormijnMac. De verzend- en beheerskosten per Mac zijn € 14,95. Deze kosten zijn incl. 21% BTW. Indien de verzend- en beheerskosten niet binnen twee (2) maanden volledig zijn betaald, wordt het eigendomsrecht van de Mac overgedragen naar GeldvoormijnMac.

Verzending

Voor meer informatie over het veilig verpakken en verzenden van je Mac kun je de GeldvoormijnMac verzendinstructies bekijken.

Jazeker! Wanneer je in de buurt van Amsterdam woont of werkt, of je bent gewoon een keer in de buurt, dan kun je uiteraard de Mac ook gewoon langsbrengen. Zorg er dan wel voor dat de Mac vooraf is aangemeld via de GeldvoormijnMac website. Volg deze stappen om je Mac aan te bieden voor verkoop.

Het verzenden van je Mac naar GeldvoormijnMac is geheel gratis en verzekerd. Jij hoeft alleen voor een degelijke verzendverpakking te zorgen. Per e-mail ontvang je een verzendlabel om jouw Mac kosteloos in Nederland en België te verzenden.

Zodra jij je Mac hebt afgegeven bij een verzendpunt dien je het verzendbewijs dat daar wordt afgegeven goed te bewaren. Dit is namelijk jouw bewijs dat de Mac is afgegeven en essentieel voor ons onderzoek wanneer jouw Mac onderweg tijdens transport verloren gaat of transportschade oploopt. Wanneer de inkoop van je Mac is afgerond kun je dit verzendbewijs weggooien.

Wij adviseren altijd om in of op de verzenddoos je naam en afzendadres te noteren. Dit kan verlies of vertraging van het pakket voorkomen indien het verzendlabel tijdens transport onleesbaar wordt of ontbreekt.

Als je Mac beschadigd is geraakt bij onze transporteur en de door jou gebruikte verzendverpakking voldoet aan de GeldvoormijnMac verzendinstructies, zal je de inruilwaarde van de Mac binnen 14 dagen gestort krijgen op je rekening.

Als je Mac na 3 werkdagen nog niet is aangekomen bij GeldvoormijnMac, neem dan gelijk contact met ons op. Wij kunnen dan in samenwerking met de transporteur een onderzoek starten. Dat onderzoek kan 2 weken duren. In de tussentijd proberen wij je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Als je pakketje kwijt is geraakt bij onze transporteur en als je bij het verzenden een label van ons hebt gebruikt, zal je de inruilwaarde van de Mac binnen 14 dagen gestort krijgen op je rekening.

Betaling

Wij maken gebruik van een IBAN bankoverschrijving om het geld voor je verkochte Mac binnen 48 uur uit te keren.

 • Overboeken naar mijn IBAN: wij maken na de inkoopinspectie het afgesproken bedrag binnen 48 uur over naar het door jou opgegeven rekeningnummer.

Zodra de inkoopinspectie is afgerond en wij akkoord gaan met de inkoop van jouw Mac ontvang je binnen 48 uur het geld op je rekening.

Dat is helaas niet mogelijk aangezien GeldvoormijnMac alleen Macs inkoopt. Wel kun je terecht bij ons zusterbedrijf MacRepair of BesteljeMac.

Als je bij het indienen van het inkoopverzoek hebt aangegeven dat je een zakelijke klant bent, dan ontvang je na de inkoopinspectie en de verwerking van de betaling een BTW factuur voor je eigen administratie.

Indien de verkoper de verkoop annuleert heeft GeldvoormijnMac het recht om de Mac terug te sturen naar de verkoper nadat de verkoper de verzend- en beheerskosten heeft betaald op de bankrekening van GeldvoormijnMac. De verzend- en beheerskosten per Mac zijn € 14,95. Deze kosten zijn incl. 21% BTW. Indien de verzend- en beheerskosten niet binnen twee (2) maanden volledig zijn betaald, wordt het eigendomsrecht van de Mac overgedragen naar GeldvoormijnMac.

Normaliter ontvang je het afgesproken bedrag binnen 48 uur op het door jou opgegeven rekeningnummer. Neem contact met ons op als het geld na 3 dagen nog steeds niet op je rekening staat. GeldvoormijnMac kan niet aansprakelijk gesteld worden als de betaling geschiedde op een foutief meegedeelde rekeningnummer.